Burs Cuvée

Årgång 2021 av Burs består av druvor från både Solaris och Phönix. Till övervägande del är det Solaris som gäller med sina karaktäristiska drag av Citrus och olika frukter.

Phönix ger vinet mer smak och är framförallt betydligt mer aromatisk i sin framtoning. Vinet lagras först i ståltank för att sedan mellanlanda på ekfat innan buteljeringen sker. Kortfattat så skördar vi i SEP-Okt och buteljerar i Maj-Juni året som kommer.

Burs är klassat som ett halvtorrt vin men många experter tycker att Burs smakmässigt är som ett torrt vin. Inget extra socker är tillagt utan naturliga 1,1 gram/100ml kommer från själva druvan. Vinet upplevs som fylligt med mer syra än genomsnittet av vita viner som säljs i Sverige

Skörden 2021 föregicks av ett omfattande gallringsarbete och resultatet blev mycket lyckat. På etiketten står inget om att vinet också legat på ekfat men det är av mindre betydelse, många vinkännare känner fatkaraktären tydligt Burs passar bäst till fetare fisk, Skaldjur, vegetariska rätter, sallader, samt asiatisk mat. Vill man experimentera lite så tar man lokal ost från Gotland och provar sig fram

Frisk smak med inslag av gröna äpplen, päron, persika, krusbär och lime.

Serveras vid 8-9°C

Upptäck det spännande rosévinet från Gute vingård. Torrt och balanserar väl mellan vin och godis.

Levide
Rosé

Gutes mousserande är tillverkat efter den kända champagnemetoden. Men fullkomlig produktion i Sverige.

Wisby Mousserande