Wisby Mousserande

Årgång 2021 av Wisby mousserande består av druvor från både Solaris och Phönix. Till övervägande del är det Solaris som gäller med sina karaktäristiska drag av Citrus och olika frukter.

Phönix ger vinet mer smak och är framförallt betydligt mer aromatisk i sin framtoning. Det mousserande vinet görs enligt "champagnemetoden".
Det innebär att första jäsningen görs på ståltank och därefter sker andra jäsning i flaskan på jästfällningen. Wisby mousserande har hittills alltid skördats i September

Att producera mousserande vin är mer komplext och kräver speciell anpassad utrustning. Skepparps vingård hjälper till med expertkunskap och utrustning och produkten är således ett svenskt samarbete.

Skörden 2021 föregicks av ett omfattande gallringsarbete och resultatet blev mycket lyckat då fåglarna(starar) höll sig långt borta från druvorna.

Varför inte unna sig en närodlad och ekologisk produkt nu när helgen är nära. Låt det mousserande vinet luftas ordentligt innan servering.

Serveras vid 8°C

Upptäck det spännande rosévinet från Gute vingård. Torrt och balanserar väl mellan vin och godis.

Levide
Rosé

Gutes mousserande är tillverkat efter den kända champagnemetoden. Med fullkomlig produktion i Sverige.

Wisby Mousserande